Ingredienser:
5 dl vetemjöl (300 g)
1 tsk kanel
2 krm riven muskot
2 krm malda kryddnejlikor
3 msk kakao
2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
250 g smör
3 dl strösocker
4 ägg
3 1/2 dl filmjölk
en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter
Fyllning:
6 dl vispgrädde
2 msk kaffepulver
3 msk kakao
3 msk florsocker
Garnering:
50 g valnötter
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°. Blanda mjöl, kanel, muskot, kryddnejlika,
kakao, bikarbonat och vaniljsocker i en skål.
2. Rör och vispa smör och socker pösigt. Vispa ner ett ägg i taget och
vispa ordentligt mellan varje ägg.
3. Blanda ner filmjölk och därefter mjölblandningen. Häll smeten i en
smord och bröad form. Grädda i ugnens nedre halva ca 1 tim.
4. Lossa kanten och låt kakan kallna. Dela den sedan i 4 bottnar.
5. Fyllning: Blanda grädde, kaffepulver, kakao och socker. Rör tills
det löst sig. Vispa sen grädden ganska hårt.
6. Fördela grädden mellan bottnarna och bred ett lager på och runt
tårtan. Garnera med hackade valnötter.