Julkryddat knäckebröd

Ett bra recept på knäckebröd som smakar jul.

Ingredienser :

20 g jäst
3 dl mjölk
2 msk mörk sirap
1 msk salt
2 tsk hel kummin, mald i mortel
2 tsk hel anis, mald i mortel
2 tsk mald kanel
2 dl grahamsmjöl
4 dl vetemjöl (240g)
2 dl grovt rågmjöl + 1 dl till utbakning

1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervarmt, 37°. Häll mjölken över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop till en deg. Låt degen jäsa övertäckt 30-40 min.
2. Sätt ugnen på 200°. Dela upp degen i 12 bitar och kavla ut till runda kakor i grovt rågmjöl, ca 20 cm i diameter. Nagga bröden och lägg dem på plåtar klädda med bakplåtspapper.
3. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Lägg kakorna på galler och låt svalna.